H “έξυπνη” προπόνηση

H “έξυπνη” προπόνηση

H “έξυπνη” προπόνηση

Είναι γεγονός πως η γυμναστική είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είτε επειδή μας βοηθάει σε επίπεδο ψυχικής υγείας ( ευεξία) , είτε γιατί είναι η καλύτερη πρόληψη σε θέματα σωματικής υγείας, το αποτέλεσμα είναι ένα, δεν γυμναζόμαστε πλέον για να δείχνουμε ΜΟΝΟ ωραίοι/ες με μαγιό!
Τα πράγματα έχουν αλλάξει και σε πιο ουσιαστικό επίπεδο … ξεχάστε την γυμναστική που ξέρατε από τις προηγούμενες δεκαετίες !! Νέες εναλλακτικές προπονήσεις έχουν έρθει στο προσκήνιο με έμφαση στην λειτουργική κίνηση του σώματος και των μυών.
Η «έξυπνη» άσκηση ή αλλιώς έξυπνη προπόνηση των μυών» είναι αυτή που μαθαίνει στους μύες του σώματος μας να σκέφτονται και να αντιδρούν έξυπνα & σωστά σε κάθε δραστηριότητα ,φυσική ή αθλητική. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε πρώτον τους τραυματισμούς και δεύτερον βελτιώνουμε τους μυς μας σε επίπεδο αποδοτικότητας τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στα αθλήματα!
Χαρακτηριστικά παραδείγματα «έξυπνης προπόνησης» είναι το TRX & BOSU.

Αυτά τα 2 από μόνα τους αλλά και σε συνδυασμό, αναβαθμίζουν τα 4 στοιχεία της ανθρώπινης κίνησης : Ευκινησία- Ισορροπία – Δύναμη- Αντοχή

TRX , ένα πολύπλευρο όργανο γυμναστικής, με τεράστια ποικιλία ασκήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με το βάρος του σώματος.  Είναι εύκολο, αποτελεσματικό και απόλυτα ασφαλές στην λειτουργία του εφόσον υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση από εκπαιδευμένο γυμναστή.
Λόγω της αστάθειας που δημιουργεί στην προπόνηση ο ιμάντας ΤRX , αυξάνεται η δύναμη του κορμού και ιδιαίτερα των κοιλιακών, ενώ ενισχύεται η αντοχή των αρθρώσεων χωρίς αυτές να επιβαρύνονται. Οι περισσότερες ασκήσεις που γίνονται με την βοήθεια του TRX , εμπλέκουν παραπάνω από μία μυϊκή ομάδα (πόδια, πλάτη, χέρια, στήθος), έτσι αυξάνεται ο μεταβολισμός (μέγιστη καύση λίπους) και η μυϊκή δύναμη! H προπόνηση αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους ασκούμενους ανεξαρτήτου ηλικίας.
H προπόνηση ισορροπίας με BOSU έχει πολλές εφαρμογές. Πρώτη και πιο σημαντική η οποθεραπευτική της διάσταση γιατί αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για ασκήσεις αποκατάστασης τραυματισμών. Βοηθάει σημαντικά στην βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και τέλος, για όλους τους υπόλοιπους ασκούμενους παρέχει ένα πλούσιο και εναλλακτικό ασκησιολόγιο .
Πως λειτουργεί:
Αν αφαιρέσουμε από μια άσκηση την σταθερή επιφάνεια που πατάμε , παρατηρούμε ταυτόχρονη ενεργοποίηση πολλών μυϊκών ομάδων, κυρίως από τους σταθεροποιητές μυς του κορμού , που δουλεύουν για την διατήρηση και τον έλεγχο της ισορροπίας . Αυτό έχει σαν συνέπεια η άσκηση να γίνει ναι μεν πιο δύσκολη, αλλά και πιο αποτελεσματική, ενώ το πρόβλημα της διατήρησης ισορροπίας εμπεριέχει πάντα ένα διασκεδαστικό κομμάτι που δίνει το αίσθημα παιχνιδιού στον ασκούμενο. Η BOSU μπορεί να αποτελέσει μία ολοκληρωμένη προπόνηση βελτιώνοντας την αερόβια ικανότητα ( μυς καρδιάς ) ,την μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και την ορθοσωμία που όλοι χρειαζόμαστε!
Συνδυάστε BOSU & TRX μαζί, σε μία προπόνηση και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα..
TRX & ΒOSU καθημερινά στην Αθήνα, Γυμναστήριο ΗΙIT (www.hiit.gr) . Μικρά ομαδικά & Personal Training Για πληροφορίες και επικοινωνία στο τηλ 2130349310 – Δημητρακοπούλου 106 Αθήνα –Κουκάκι (στάση Μετρό συγγρού -φιξ)

Leave a comment

Ελατε να μας γνωρισετε !

Κουκακι - Δημητρακοπουλου 106, 2ος οροφος, (τηλ. 2130349310 - Ώρες Λειτουργίας)


Email

Βρείτε μας στο Facebook - Hiit athens

Address

Κουκακι - Δημητρακοπουλου 106, 2ος οροφος

Phone-no

Κουκάκι 213 034 9310 (Ώρες Λειτουργίας)